HTML

Grandpa' blogja

Mindennapi dolgok kicsomagolva vagy csak éppen megjegyezve...

Friss topikok

  • Jancsa Jani: várunk... (2010.04.04. 11:46) Restart
  • Veér Farkas: Montargis-ból (és jó a szinkron is) (2010.01.15. 22:39) "Quentin vagyok Montargiers-ből..."
  • ri: @speed: nem is ééértem miről beszélsz, másrészt megmondtam már, hogy nem nagypapa, hanem Gee menjé... (2009.06.01. 14:50) Breaking news!!!
  • Jancsa Jani: hát még mindig a legelso resz a legjobb, egyedul az a jo, amikor az elejen majdnem lebassza a feju... (2009.04.17. 06:35) Sorolom...
  • americanpilot: Hat vazzeg, ez azert van, mert nem beszelgetsz/beszelgettek velem mostanaban. :) Akko' elmondtam v... (2009.04.13. 19:27) Running Sushi

Linkblog

15 perc

2008.12.14. 13:16 Grandpa Gee

Forgatókönyv lapjai peregnek a szemed előtt...

Hideg van, állsz a buszmegállóban. Emlékezel, időd van, és van is miről. Megpróbálod beleképzelni magad helyzetekbe. Valójában fogalmad sincs milyen lesz, meg ott van a tudatalattidban, hogy ez is csak egy parti a sok közül. Valami ilyenkor mégis más... Talán az öltöny? (még mindig jó rám..) Esetleg az ünnepi alkalom? Az, hogy egy helyen láthatod azokat, akiket egyébként sohasem? Meglátod. Hideg van... Na, végre, itt a taxi!

Warm-up party. Tetszik a lakás, jó a hangulat. Felülkerekedik benned azon éned, mely totálisan bízik abban, hogy szép estéd lesz. Meleg van... Belülről is. Pálinka. Nem is kevés, házi mindegyik.
Hideg van... Hiába a pálinka, reszketsz. Már alig várod, hogy odaérj. Eltelt egy év. Vajon mi változott? Az ajtó, mint az időkapu. Innentől kezdve be van nyomva a Fast Forward, pörög a szalag, megy a felvétel, hihetetlen gyorsan. Bent, valahol az agyadban is serceg egy film, de ott visszajátszás megy, régi idők mozija. Gondolataid csapkodnak a két terem között.
Előjönnek az érzelmek, te meg próbálsz szortírozni. De a pálinka köde ott van még, ápol és eltakar. Csak sodródsz. Van amit tudatosan teszel és van amit tudatosan nem teszel. Beszélgetsz, pontosan tudod miről, azt is hogy miért, de még nem érzed a szavak súlyát. Talán vannak, talán nincsenek, de ez úgyis csak holnap derül ki.
Mosolyogsz és nevetsz, táncolsz és szeretsz. Mindenkit. Vagy mégsem? Sírnál vagy zokognál, fázol és hiányzol valakinek. Tudod te magad, keresni kéne, de lehet, hogy nem szabad. Hagyni kell dolgokat. Pihentetni, mint a tésztát. Nagy baj nincs és nem is volt, de érzed, hogy ez a pár perc kusza volt. Torkod száraz, inni kell, majd újra táncolni és nevetni... Kell? Igen, ezeket kell, sok jó emberrel. Előjönnek képek, de nem látsz arcokat. Hol vannak? Miért nincsenek itt? Válaszolnál magadnak, de a kérdések tovasuhannak. És a film pereg tovább.
Hajnal van és te józanodsz. Rend lesz kívül és belül. Lassan a pörgés elül és kezded érteni, mi és miért történik. Jó ez így. Beletörödtél és fáradt vagy, különben is holnap van.
15 perc, nagyjából ennyinek tünt, de jól érezted magad.

Hideg van... Hol van már a taxi? Hazafelé félálomban egy dalt dúdolsz halkan, mely benned maradt az estéből és melyre különben is emlékszel régebbről...:



 Reggel hívnak. "Te emlékszel, mi volt tegnap?"

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep mosoly pia furcsa

A bejegyzés trackback címe:

https://grandpa.blog.hu/api/trackback/id/tr39822189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása