HTML

Grandpa' blogja

Mindennapi dolgok kicsomagolva vagy csak éppen megjegyezve...

Friss topikok

  • Jancsa Jani: várunk... (2010.04.04. 11:46) Restart
  • Veér Farkas: Montargis-ból (és jó a szinkron is) (2010.01.15. 22:39) "Quentin vagyok Montargiers-ből..."
  • ri: @speed: nem is ééértem miről beszélsz, másrészt megmondtam már, hogy nem nagypapa, hanem Gee menjé... (2009.06.01. 14:50) Breaking news!!!
  • Jancsa Jani: hát még mindig a legelso resz a legjobb, egyedul az a jo, amikor az elejen majdnem lebassza a feju... (2009.04.17. 06:35) Sorolom...
  • americanpilot: Hat vazzeg, ez azert van, mert nem beszelgetsz/beszelgettek velem mostanaban. :) Akko' elmondtam v... (2009.04.13. 19:27) Running Sushi

Linkblog

Helyzet és jelentés

2009.02.24. 21:08 Grandpa Gee

"Este van, este van: kiki nyúgalomba"

Éppen megpróbálok a média által orrom elé fosott trágyából valami használhatót és informatív dolgot kiszűrni, de úgy érzem megint a reményem diadalmaskodott a tapasztalatom felett.
Cigány-nem cigány, megkéselte, kirabolta, felgyújtotta. A rendőrség balfasz, de azért magyaráz. A politikusaink szintén, de ők is magyaráznak. Mindenki magyaráz valamit, a többi meg találgat. Jönnek a hirtelen javaslatok, mint például ez a "Három csapás" is. Mindenki olyan jól elmerül itt a cigánykérdésbe, meg aktuálpolitikai vetületeire, hogy szinte már a lényeget fel sem fogják. Emberek... Egy kisgyereket agyonlőttek. Szándékosan. Egy embert megkéseltek. Szándékosan.
Engem nem érdekel a bőre színe, sem vallása, sem a nagypapája nemi hovatartozása. A cselekmény maga, az igen. Persze, csak azért bassza fel az agyam, mert tudok róla. Tucatból egyről. Mert kiragadták, mert megy a tömeghiszti körülötte. A több meg maximum egy rövid cikk egy újság negyedik oldalán.
De jó lenne már eltöprengeni rajta, hogy miért történhetnek meg ezek a dolgok és hogy már megint miért csak eső-után-köpönyeget játszva hallom a szebbnél szebb javaslatokat. Megelőzni kéne, nem kenegetni a sebeket. Csakhogy ezzel a bürokráciai dzsungellel, jogalkotási defektekkel, társadalmi rendszerben lévő hiányoságokkal, valamint jogszabályokkal megkötött kezű rendfenntartó és ítélkező hatalommal ez nem fog menni.
Mert a "Kovács B. nógrádpölöskei lakos Karácsony másnapján ellopott két biciklivázat a helyi kocsma elől." mondatból 100 arra hivatott emberből 40 Kovács úr faji hovatartozásával, 20 hátrányos helyzetével és nehéz gyerekkorával, 10 a kiszabható ítélet jogosságával, 10 a biciklik tulajdonosaival, 10 az aktuális kormány kerékpárlopás elleni politikájával, 9 pedig a Kovács úrhoz hasonló egyedek szokásainak boncolgatásával van elfoglalva. És akkor talán a maradék egy foglalkozik azzal a szóval majd, hogy "lopott". Lopott, így egyszerűen. Meg késelt. Meg gyereket gyilkolt. Meg tart rettegésben. Az utcán, a bárban, a barátnőddel sétálva a parkban, a saját otthonodban. És miért? Mert megteheti, mert ő nem fél. Mert nincs, aki normlisan fel- és kinevelje magából, normális társadalmi hátteret adjon neki, mert nincs ki elriassza, mert nincs aki bűntesse úgy, hogy az visszatartsa az ilyen tettektől. Ez a helyzet. Vidám.

Más.

A héten most már sort kerítek a UPC-vel lefolytatandó meccsre, szurkoljatok! :) Persze, ehhez megfelelő mennyiségű idő is kéne. Persze munkaidőben. Na, itt lesznek az ütközések, de most már 8. Ukrán Hadsereg nem állít meg, hogy leszámoljak velük.

Megint más.

Éppem most ettem le magam... Bameg. Igen, ismét eszem (!), most már úgy néz ki, hogy mindent és rendesen. Az adagokat még fejleszteni kell, meg az erőnlétet is, mert a hétvégén még egy rövid gyaloglástól is fújtattam, mint egy mozdony. Most visszatérés a szendvicshez.

Jók legyetek!
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bűnözés rendőrség roma morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://grandpa.blog.hu/api/trackback/id/tr47963936

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szombatblog 2009.02.25. 12:07:44

Romaügyi illúziók ellenSajnos a jelenlegi politikai klíma a kérdés kezelésére különösen kedvezőtlen. Sok tekintetben különböző kultúrák együttéléséről van itt szó, ahol az előrelépés négyéves ciklusokban nemigen mérhető. A mai magyar politikai kultúra vis…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása