HTML

Grandpa' blogja

Mindennapi dolgok kicsomagolva vagy csak éppen megjegyezve...

Friss topikok

  • Jancsa Jani: várunk... (2010.04.04. 11:46) Restart
  • Veér Farkas: Montargis-ból (és jó a szinkron is) (2010.01.15. 22:39) "Quentin vagyok Montargiers-ből..."
  • ri: @speed: nem is ééértem miről beszélsz, másrészt megmondtam már, hogy nem nagypapa, hanem Gee menjé... (2009.06.01. 14:50) Breaking news!!!
  • Jancsa Jani: hát még mindig a legelso resz a legjobb, egyedul az a jo, amikor az elejen majdnem lebassza a feju... (2009.04.17. 06:35) Sorolom...
  • americanpilot: Hat vazzeg, ez azert van, mert nem beszelgetsz/beszelgettek velem mostanaban. :) Akko' elmondtam v... (2009.04.13. 19:27) Running Sushi

Linkblog

Rekreáció

2008.12.25. 18:19 Grandpa Gee

...szép szóval, ami most nálunk folyik.

Eleve kitűzött cél volt Karácsonyra, hogy enni és hízni, valamint aludni. Sokat!!!

Tegnap reggel egy könnyed fasirttal kezdtem az ünnep ezirányú alapozásását, majd következett egy nagy séta, hogy lemozogjam, mert kellett a hely délre. Ebédre jó erős halászlé, majd rántott tengeri halfilé, lapátnyi krumplipürével. Délután másfél órás szunyóka, majd a karácsonyfagyújtás és papírtépés után (btw, gyönyörű inget és pulóvert kaptam anyutól!) jött a katarzis. Előételnek kaviár és füstölt lazacszeletek főtt tojással és fokhagymás rákkal salátaágyon (Még mielőtt valamelyik jóérzésű elkezdi szidni a burzsuj felmenőket, a dán kaviár doboza 350 forint, és a kis adag rákot is meg lehet úszni occsón, csak keresni kell...).
A főfogás májjal, illetve márványsajttal töltött pulykatekercs, zöldséges rizzsel. A tradicionális bájgliii már csak tömöfával ment le.

A mai menet már könnyebb volt, 13 óra alvás után (néha a pulyka bejelzett, hogy nyugtalanul fekszik...) házikalács reggelire -made by nagyanyó- baracklekvárral. Ebédre második kör halászlé, végül a maradék fasírt krumplival és salátával. E sorok írása közben eltünt egy szelet narancstorta (köszönöm anyukám), most aprósüti jön, vacsorára a tyúkcomb a cél.
Holnap nagyszülők jönnek ebédre, nagyapám számára pedig nem ünnep az ünnep töltöttkáposzta nélkül... Előtte húsleves. Tömören.

Egyelőre ennyi, Grandpa' kerekedik talán kicsit és simulnak a ráncai. És két napja nem morgott! Fél Kína örjöng!

3 komment

Címkék: kaja ünnep pihenés

A bejegyzés trackback címe:

https://grandpa.blog.hu/api/trackback/id/tr32841541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

americanpilot 2008.12.27. 21:35:11

Csak csorgatom a nyalam ideat! Bar itt nyomattunk nagy pulykakat lefele, masnap meg jo Jew modjara kinai dim sum amit okvetlen ki fogsz probalni ha jossz hozzam! Nem szabad kihagyni, mert rogyasig eves.

Tessek, jo nota Hannah Montana stilusban, haha ;)
K

www.youtube.com/watch?v=mRASa9IDHzk

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2008.12.28. 12:12:49

a gyerkoc nem megy sehova, hanem jomunkasember modjara itthon marad dolgozni =D háháá!

Grandpa Gee 2008.12.28. 13:20:06

Ha ennyire marasztalsz, haza sem jövök! :-)
süti beállítások módosítása